2 Paardenrennen gokkasten 2022 – Welke is de beste?

Voor iedereen die van paardenrennen houdt hebben we goed nieuws! Twee van de beste spelontwikkelaars hebben zich vanwege een paar grote wedstrijden (Grand National) in Engeland gestort op dit thema. MicroGaming komt met Bookie of Odds en NetEnt komt met Scudamore’s Super Stakes. Wat zo bijzonder is aan deze gokkasten is dat ze het sportwedden combineren met gokkasten. Dit lijkt een nieuwe trend en wie weet is dit het begin van een toekomst vol van zulke sportwed gokkasten! Wie pakt de voorsprong? Welke van deze twee paardenrennen gokkasten of renbaan gokkasten is de beste en leukste?

MicroGaming’s Bookie of Odds Review

Laat het maar aan MicroGaming over om hun goede ideeën te recyclen. Het is immers een kloon van Book of Oz, wat stiekem ook al een kopie was van het populaire Book of Ra. Een spel van Novomatic. Toegegeven, Bookie of Odds is wel erg leuk bedacht.

Het is eigenlijk verrassend dat er niet eerder een gokkast over paardenrennen is uitgekomen. Je zou zeggen dat mensen die graag inzetten op paardenrennen ook graag gokkasten spelen. Blijkbaar hadden twee mensen op hetzelfde moment dit idee, waardoor we nu bijna gelijktijdig twee renbaan gokkasten hebben! Het geluid van galopperende paarden in plaats van rollende reels is wel een welkome afwisseling!

Wat MicroGaming sowieso goed heeft gedaan bij het recyclen, is het uitbetalingspercentage van Bookie of Odds iets omhoog helpen ten opzichte van het origineel. Met 96,5% is het een prima gokkast en dankzij de bonus game waar je tot 5000(!) keer je inzet kan winnen is het misschien wel een top gokkast!

We kunnen nu de gameplay uitleggen, maar je kunt ook the Book of Oz spelen. Want dit is een regelrechte kopie. Is het daarom slecht? Nee zeker niet! The Book of Oz is een geweldige gokkast en dit ook! Alleen zijn de graphics net zo lui als het idee. We hebben toch een beetje het ‘gemiste kans’ gevoel.

100 Spins op Bookie of Odds

Winnen op deze gokkast is een kwestie van bonus games halen. Zonder bonus games win je gewoon niet genoeg. Met (dure) re-spins kun je die afdwingen. We haalden met onze 100 spins geen natuurlijke bonusgame, maar met wat respins wel. Toen wonnen we 150x onze inzet!

NetEnt’s Scudamore Super Stakes

Visueel zijn de spellen van NetEnt altijd van de hoogste kwaliteit. Dat is bij deze gokkast niet anders. Samen met Jocky Peter Scudamore (8x wereldkampioen paardenrennen) heeft NetEnt een gokkast ontwikkeld om je vingers bij af te likken. De visuals, het geluid; in één woord geweldig! Hier is niks gemakzuchtigs aan!

Bij de bonusgame ga je daadwerkelijk inzetten op een paard en begint er een race. Bij iedere spin gaat het paard wiens symbool het meeste is gedraaid iets naar voren. Een beetje zoals bij de kamelenrace op de kermis. Je kunt inzetten op het snelste paard, maar die levert als hij wint ‘maar’ 50x je inzet op. Je kunt inzetten op een paard dat wat minder vaak wint, maar je wel 100x je inzet geeft. Je kunt inzetten op een paard dat zelden wint, maar als hij wint dan krijg je 500x je inzet en tot slot is er het paard dat bijna nooit als eerste over de streep komt. Maar als hij dat wel doet dan krijg je 5000x je inzet!

  • Divine Fortune: Red A symbols + red jersey (5000x potential)
  • Berry Max: Purple K symbols + purple jersey (500x potential)
  • Gonzo’s Quest – Green Q symbols + green jersey (100x potential)
  • Tin Foil Hat – Blue J symbols + blue jersey (50x potential)

Een beetje all or nothing

De bonus game, hoe leuk en inventief ook, voelt een beetje als all or nothing. Zo vaak speel je de bonus game niet en als je dan ook nog verliest en amper wat uit je bonus spins haalt voel je je een beetje bekocht. Toch is het wel een hele interessante feature!

Bookie of Odds of Scudamores Super Stakes?

Voor de paardensport liefhebber willen we sowieso Scudamores Super Stakes aanraden. Deze gokkast geeft je echt het paardenrennen gevoel. Voor iemand die gewoon een leuke gokkast zoekt raden we je aan dan toch maar gewoon Bookie of odds te spelen. Dit spel is wat toegankelijker, maar we geven dit advies niet graag, want we belonen het kopieergedrag van MicroGaming niet graag. Scudamore is de betere gokkast, alleen niet voor iedereen.